diumenge, 29 de gener del 2012


Aurora boreal ilumina los cielos del norte de Gran Bretaña

LONDRES.-  L’ aurora boreal   va il•luminar els cels de Escocia, el nort d’Anglaterra i parts de Irlanda i s’esperen més de estos especacles de llum nocturna en els proxim diez. 

La Agencia Espacial Canadiense va formular una advertencia de tormentatge geomanétic el dimarts en moments en que els residents disfrutaben de un panorama espectauclar en el cel nocturn. Ken Kennedy, director de la sección Aurora de la Asociación Astronómica Británica, dijo que el resplandor de la aurora boreal podría ser visible durante unos días más.

L'aurora boreal de vegades es divisa en el nord d'Escòcia però la inusual activitat solar d'aquesta setmana significa que també ha estat visible en el nord-est d'Anglaterra i Irlanda, alguna cosa inusual.

Les tempestes geomagnètiques  produeixen vistes espectaculars, però també poden ocasionar problemes.

Segons l'Administració Nacional de l'Oceà i l'Atmosfera, d'Estats Units, pot causar sobrecàrrega d'electricitat i interferència en els senyals de radi, televisió i telefonia.

Malgrat la coincidència amb la tempesta solar, la lluminositat de l'aurora boreal del dilluns es va deure probablement a variacions en el rerefons normal dels vents solars i no a la tempesta solar que va esclatar el diumenge, *conjeturó el físic *Doug *Biesecker del Centre de Prediccions Espacials de *Boulder, Colorit.



Video: 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada