dimarts, 3 de gener del 2012

Segons un estudi nord-americà realitzat a milers de persones, s’assegura científicament que els consumidors diaris de tipus de carns roges podrien tindre més risc de patir determinats tipus de càncer de ronyó . Uns estudis reveladors que es varen publicar en el American Journal of Clinical Nutrition, on els investigadors determinaven en eixa publicació que els adults de mitjana edat que consumien més tipus d’aquesta carn podien patir un 20% més de probabilitats de tindre càncer de ronyó que els que menjaven menys carn roja.       
L’origen d’aquesta malaltia es deu als químics que es troben en la carn roja, com la de corder per exemple, feta a les brases. Els investigadors de l’Institut Nacional del Càncer d’Estats Units (NCI), una vegada fets els estudis pertinents, afirmen que hi ha que seguir uns consells dietètics per a prevenir el càncer de les cèl·lules renals. Per exemple limitar el consum de carn roja com també substituir la carn torrada i sotmesa a la flama o a una superfície metàl·lica calenta per una carn feta a la planxa o al forn, és a dir, agafar hàbits més saludables.  

Les investigacions prèvies es van realitzar a 500 mil persones enquestades d’EEUU al voltant de 50 anys d’edat per a obtindre més informació a part de la relació entre la carn roja i el càncer de ronyó. Als enquestats els preguntaren sobre els seus hàbits alimentaris com el consum de diversos tipus de carn. Posteriorment, a l’entrevista de la persona, fou investigada durant anys per si es podia detectar alguna anomalia o càncer. De les 500 mil persones sotmeses al tractament, unes 1.800 es fou detectat càncer de ronyó. Els homes tractats que patien aquesta malaltia menjaven entre 55 i 85 g diaris de carn roja, mentre que les dones en consumien entre 28 i 55g al dia. Per tant les dones tenien menys risc de patir aquesta malaltia mentre que les persones que consumien més de 100g tenien un 20% més de probabilitats de patir aquest càncer i els que no, menjaven menys de 28g diaris de carn roja. En aquests estudis, a part dels resultats aconseguits, afirmaren que tingueren en compte altres aspectes com l’estil de vida, l’edat, la raça, el consum d’alcohol, el tabac o l’aparició de diabetis, que podien influir en el rics de patir càncer de ronyó. 


Segons metges d’altres instituts de medicina del país, afirmen que hi ha gent, que encara que consumeix en excés carn roja, mai ha tingut càncer de ronyó. En canvi persones que mai mengen aquest tipus de carn, si que pateixen la malaltia renal. A demés, afirmen que els estudis realitzats no demostren amb certesa que cuinar d’una manera determinada la carn causa el càncer.  
Altres científics que no defenen els estudis, veuen important i correcta la ingesta de carn roja de forma limitada ja que aquest aliment és una font de ferro i proteïnes. També llancen l’avís de seguir investigant i realitzant més estudis per a determinar la relació entre les carns roges i els ronyons, que no sempre eixa relació ha de ser perillosa. A demés, diuen que s’ha de confirmar per què consumir carn roja esta relaciona amb uns càncers i no amb altres.  


Noticies relacionades: 

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada