dimarts, 10 de gener del 2012

Diagnosticar la malària mitjançant el mòbil

La malària, una de les infermetats que provoca tantes morts i ara, amb noves tecnologies, tan sols amb un telèfon mòbil podem, mitjançant la prova d’avaluació d’una imatge, controlar els nivells de glucosa, detectar una infermetat en la pell...

Un nou cas, fet des de EEUU permet diagnosticar la malària amb un telèfon móvil, segons els creadors, investi
gadors de “Lifelens Project”, I ho detecta de manera rápida i precisa.


El funcionament de l’aplicació és el seguent; primer, en un marcador radioactiu al paràsit que la provoca, col•locar una gota de sang, seguidament, fer una foto d’aquesta tira amb un d’aquests telèfons intel•ligents que tenen unes xicotetes lents que permiteixen ampliar la fotografía fina a 360 vegades. Un software especial identifica les cèl•lules sanguínies i combrova si el pacient està infectat de malària. A més l’aplicació permet pujar les dades a Internet.
Aquest equip de creador
s- metges, ingeniers, disenyadors i especialistes en màrketing-han rebut diferents premis per la seva iniciativa com: “Usa Imagine Cup 2011” o “Harvard Pitch for a change” Alguns d’ells continuen estudiant o s’acaben de graduar. Segons dades de l’OMS, quasi la mitat de la población mundial està en risc de contraure la malaria, en continent més afectat, Africa, on l’enfermetat mata a un xiquet cada 45 segons.
Encara que en els últims anys s’han reduit molt els casos però la carencia d’accés a trataments-entre altres problemas-continuen fent-la enemiga de la salut a nivel mundial.

Vídeos relacionats:
Professor anglès ens ho explica


Què és la malaria?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada