dimarts, 3 de gener del 2012

Més del 40% dels xiquets estan exposats al fum del tabac diàriament en casa.

Segon un estudi elaborat per científics en Portugal i destacat per la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR), afirma que el 42% dels xiquets inhalen el fum del tabac provocat pels cigarrets dels pares diàriament en casa.  Els científics que han realitzat la publicació recalquen que els pares, encara que fumen davant dels seus menuts fills, saben les conseqüències morals i en la salut que causa el fum ambiental del tabac. 
Les dades d’aquest estudi demostren que un 11% de les mares i un 26% dels pares fumen tots els dies o ocasionalment. També es revela que un 1% de les mares fumen diàriament i els pares un 37% . A demés, s’informa que quasi un 15% afirma que una de les persones amb les que viu són fumadors diaris en casa i quasi el 30% fuma ocasionalment. 
Des de l’àrea de Tabaquisme de SEPAR, s'assegura que el consum de tabac en el domicili és un risc perquè els fills poden acabar fumant al pas dels anys. Com també recorda que els fumadors passius poden patir ronquera, tos, dispnea,  inclús infeccions agudes com bronquitis i pneumònia o infeccions respiratòries de repetició com inducció i aparició de l’asma. 

A demés des del SEPAR, afirmen que és important continuar informant a la població, sensibilitzar-la sobre els perills que comporta el tabac, ja que les persones que pateixen càncer de pulmó va en augment en l’actualitat i també fomentar correctes hàbits per a alliberar l’interior de la casa dels mals fums que es poden convertir perillosament en habituals. Els xiquets comencen a fumar als 13 anys i als 14 de forma habitual, per la qual cosa segons el president de la SEPAR, els pares deuen donar exemple i conscienciar als fills avisant-los sobre els riscos del tabac i evitar el consum precoç d’aquest. 
El Fòrum Autonòmic de Tabaquisme liderat per la SEPAR i les diverses societats científiques autonòmiques analitzaren amb detall la situació actual de la prevenció i tractament contra el tabac al nostre país. Segons aquestes expertes associacions, diuen que s’ha de seguir treballant amb força i adverteixen que una flexibilització en les lleis o normes podria significar un retrocés en la lluita contra el tabac. Per la qual cosa, s’ha de continuar donant suport a determinades iniciatives i ajudant en la prevenció i tractament del tabaquisme. 


Noticies relacionades:

Vídeo: 

1 comentari:

  1. he decidit comentar aquesta noticia perquè com a fumadora em pareix prou interesant. Crec que els xiqets no deurien d'estar prop de la gent fumadora ja que això els proporcionarà en un futur alguns problemes. Sempre hem d'evitar fumar prop dels xiqets i crec que si es pogurea evitar aquesta escena davant d'ells seria el més correcte.
    Com a fumadora i per tant, per tindre xiquets xicotets a casa, crec q seria una bona opció.

    ResponElimina