diumenge, 29 de gener del 2012

La explosió de cromosomes, el principal origen dels càncers agressius.

Els científics creuen haver trobat una de les principals causes dels tumors: els cromosomes exploten, es trenquen com el fil d'un collaret i els gens no tornen després al seu lloc correcte. Aquesta explosió de cromosomes s’ha anomenat “cromotripsis”. Un o dos cromosomes de cada cèl·lula tenien trastocat l'ordre dels seus elements, faltaven alguns gens o n’havia d’extra d'altres. Això és la conseqüència del trencament catastròfic d'aquests cromosomes (cromotripsis).

Els investigadors han començat a buscar un tractament diferent als demés, ja que el tractament tradicional del càncer sovint implica matar les cèl·lules tumorals en danyar el seu ADN amb quimioteràpia o radioteràpia , però aquests tractaments també afecten a les cèl·lules sanes i aquestes poden mutar a cèl·lules tumorals.

Dos dels principals descobridors, Jan Korbel, director de la investigació al Laboratori Europeu de Biologia Molecular (EMBL) i Stefan Pfister, director del treball d’investigació al Centre d’Ivestigació del Càncer a Alemanya (DFKZ), donen la seua opinió sobre el fenòmen:

“La mutació de les cèl·lules sanes ha d'estar implicada en el trencament explosiu dels cromosomes. Es creu que la cromotripsis és la causa d'entre el 2% i el 3% dels càncers humans, si podem provar com afecta la mutació a aquest procés, podríem comprendre millor com les cèl·lules sanes es converteixen en tumorals" segons el primer i:

“Sabem que qualsevol membre de la família que tinga la mutació ha de ser observat de forma regular, ja que existeix un alt risc que desenvolupe alguns tipus de càncer, entre ells els tumors cerebrals " segons l’altre.

Noticia original

Relacionats:

Informe a la web Madri+D

Document al blog Bata y Bota

Video:

1 comentari:

  1. Un tema interesant el que has exposat Juanjo, ben resumit, ben explicat i inclós ben escollit. M'ha agradat saber sobre el tema i tant a mi com a qualsevol que l'haja llegit. Tan sols em queda afegir aquest link http://www.europapress.es/salud/asistencia-00670/noticia-identificacion-virus-causante-cromotripsis-podria-evitar-casos-cancer-experto-20110224172425.html

    ResponElimina