jueves, 12 de enero de 2012

Seqüèncien per primera vegada part de l ’ADN d’un neandertal trobat a Catalunya

Barcelona (ACN); Dos arqueòlegs: Joan Daura i Montserrat Sanz, del Seminari d’Estudis i Investigacions Prehistòriques (SERP) de l’ Universitat de Barcelona (UB) per primera vegada han trobat part de l’ ADN d’un neandertal trobat a Catalunya. Més concretament, és una mandíbula localitzada a la cova del Gegant de Sitges, i que forma part d’un fòssil de 52.300 anys d’antiguitat.

S’afirma que el fòssil correspon a l’era dels neandertals perquè tots dos arqueòlegs han determinat 52 parelles de bases de processos de genètica de la mandíbula.

El fragment d ’ADN té les característiques genètiques comunes a altres fòssils neandertals trobats en altres ocasions; tots els resultats de l’ investigació han sigut publicats a la revista: Vertebrate Paleobiology and Paleoanthropology.

Aquesta investigació permetrà contribuir en altres sobre l’evolució de la població neandertal, gràcies a la comparació de la seqüenciació dels seus ADN i també permetran l’estudi i classificació de restes fòssils en un futur.


Noticia original:


Notícies relacionades:

Extensió de la noticia

Paleontologia

Escassetat de fòssils neandertals a Catalunya

Vídeo relacionat:

No hay comentarios:

Publicar un comentario