dimarts, 24 de gener del 2012

Mala relació amb la mare, major la obesitat del xiquet.


Una mare dona molta atenció cap al seu fiil quan aquest acaba de nàixer. Aquesta atenció que te una mare cara el seu fill, de major aquest li ho pot agrair ja que l’atenció donada pot ejercir un important influx sobre el desenvolupament d’ell.

Els científics que han dut a terme aques estudi , estaven dirigits per la científica Sarah Anderson de la Universitat Estatal de Ohio(EEUU) i el que van fer per a traure les dades fou medir la calitat de les relación entre la mare i el seu bebe.

Per a poder medir aquesta relacio utilitzaren diversos paràmetres. Un dels paràmetres consistía en evaluar quines reaccions teníen els nens quan estaven presents els seu pares i quan no. Així podríen saber la relació familiar. L’altre paràmetre que utilitzaren fou la sensibilitat materna , de la qual recibien les dades necessaries mitjançant situacions de joc que s’obteniem amb un vídeo.
Aquest nou estudi estadístic s’ha dut a terme amb 900 xiquets. El estudi va començar quant els xiquets tenien tan sols 3 mesos i va finalitzar al 15 anys i els xiquets que quan eren menuts tenien una relació “mala” amb la seva mare presentaven una taxa d’ obesitat major que a la tasa de la resta dels xiquets, els qual si que teníen bona relació amb ella.

No tan sols es valoraven les reaccións o els comportamens del fill , també valoraren positivament la manera de comportar-se la mare amb ell, saber el estat d’ànim del seu fiil , reconeixer les necessitats que tenenels xiquets per a coneixer i explorar tot el que tenen al seu voltant… aquestes observacións cap a la mare anaven repetint-se sovint , des dels 15 mesos fins al 36, agafant dades també eb el mes 24.

Una vegada acabat el estudi ,és a dir, quan els xiquets teníen 15 anys, es veïa clarametn que més de cuatre xiquets que de menuts no vanrebre l’atenció sufient, tenien un preocupantnivell de obesitat ; però no foren els únics amb obesitat ja que hi havien nens (els que millor atesos estaven) en els que la obesitat es va apoderar d’ells també.

Al acabar els científics digueren que :
“ La calidad de las relaciones entre madre y bebé son un factor conocido en la regulación de las emociones, el desarrollo neuronal y la respuesta al estrés durante el crecimiento de los niños. Además, el manejo del estrés está relacionado con anomalíasen sistemas fisiológicos de los que depende el balance energético, las cuales pueden derivar en obesidad.”


En conclusió que els nens que quan acabe de nàixer tenen una relació un tan llunyana amb la seva mare , tenen més posibilitats de ser obesos quan siguin maors que un altre que te unarelació mes propera.


Notícies Relacionades:


Vídeo:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada