dimarts, 24 de gener del 2012

ESPANYA ALCANÇA EL RÈCORD DE TRANSPLANTS.

El 2011 fou l’any que més transplants d’òrgans es feren a Espanya.
Principalment el transplat de ronyó , de fetge i de panceés; i menys transplants de pulmó i cor.

Ha hagut un augment de donacions per part de les persones majors (més de 60 anys), en canvi, les donacions de joves (menors de 30 anys) han disminuït. Açò es degut a que s’han reduït els accidents vials, que era el principal motiu de donació d’òrgans.

En aquests últims anys, la majoria dels transplants son per part de donants vius. Un altre aspecte que té a veure amb l’increment de donacions, es la negativa de les familias, que és inferior.

La ONT aposta per les donacions de mort per asistòlia (par cardíac) , degut a que generalmente la pateixen els jòves, especialment deportistes, però que té un inconvenient, i es que en cuatre hores s’ha de: certificar la mort, localitzar la familia, conseguir el permís i extraure els òrgans. Malgrant que és un procés ràpid i dur per a les families, aquestes mostren una gran solidaritat devant una situació tant difícil, com és la pèrdua d’un familiar.

Noticies relacionades:







Vídeo:

2 comentaris:

  1. Respecte a les famílies que perden un familiar en aquestes condicions, pense que és un situació molt lletja, però que han de pensar que el que li ha passat al seu familiar, és a dir, la mort, i les emocions tant roins que estan sentint ells, poden evitar-ho en altra gent, és a dir, uns órgans que ja no vas a utilitzar poden salvar la vida d'una altra persona, i això és el que hauríem de pensar tots. Crec que no s'hauria de donar a elegir, simplement s'haurien d'agafar els órgans de la persona estiga o no la família d'acord. Estem parlant de vides humanes.

    ResponElimina
  2. E elegit aquesta noticia per a comentar perquè em pareix prou interessant que les persones donen els seus òrgans per que altres persones els necessiten i es interessant també que Espanya siga la principal potencia de transplantaments, jo en realitat això de donar els òrgans tan sols en unes hores de haver mort no se si ho faria però donar un òrgans sense ningun problema.

    ResponElimina