dijous, 12 de gener del 2012

Espanya aconsegueix un nou rècord històric de transplantaments.


El nostre país, bat el seu propi rècord en nombre de transplantaments al llarg de l’any 2011 superant el doble a la mitjana europea i el primer país en el ranking mundial. Aquest èxit social es deu a que el donants foren més de 1.600 l’any passat i els transplantaments augmentaren més de 4000, és a dir, un creixement d’un 12% respecte al 2010, amb més de 400 malalts beneficiats amb les donacions.  Dades publicades pel Ministeri de Sanitat que examina el balanç d’activitat de la ONT durant l’any passat. 


Segons l'Organització Nacional de Transplantaments (ONT), les causes per les quals a augmentat tan el nivell de donacions es deu a que creix en un 312 les donacions renals fins un 30%, com també descendeixen les negatives familiars a donacions d’òrgans fins un 15% al 2011. Un altre motiu es que la societat espanyola està molt conscienciada de les utilitats i beneficis de donar òrgans  gràcies a la Guia de Bones Pràctiques que serveix de gran utilitat per a informar als futurs donants. Encara que Sanitat informa sobre la baixada continuada durant els últims anys de la donació d’òrgans de les persones mortes en accidents de tràfic, sols hi ha un 5% de donants dels que van perdre la vida en aquestes circumstancies. 
El perfil del donador d’òrgans és de més de 60 anys. Les persones majors de La Rioja i de Castella i Lleó,  continuen sent les que més col·laboren ajudant a millorar la qualitat de vida de les persones malaltes. Solament quasi un 20% menors de 45 anys són donadors d’òrgans a nivell nacional. 

El director de la ONT destaca la col·laboració de la ciutadania que gràcies a aquesta s’han aconseguit aquest èxits en transplantaments de ronyó, amb un total de 2.500, de donats vius i també de cor, de pàncrees i de pulmons sobretot.  També la ministra de Sanitat subratlla la generositat de les famílies i reconeix el bon rendiment de les mesures fetes per la ONT en el 2011 perquè així milloren més el fet de les donacions. El gran treball dels especialistes com dels donadors per a contribuir a millorar o salvar vides de milers de persones amb un esforç conjunt de tota la societat. Tots aquest factors han  contribuït que en l’última dècada Espanya sempre ha estat en la primera posició de donadors i ha de continuar així per a ser el nostre país un referent a nivell mundial. 


Noticies relacionades: 

Vídeo: 

2 comentaris:

  1. Desprès d'ahaver llegit aquesta noticia m'he adonat de que tothom deuria concienciar-se en el donament d'òrgans.
    Tant sols amb l'ajuda que li pugam cedir a algú que necessita un òrgan per sobreviure ens estara agraït tota la vida.

    ResponElimina
  2. Esta molt be que almenys en nostre pais siga capdavanter en alguna cosa.
    Aquelles persones que necessiten un transplantament de qualsevol òrgan per poder sobreviure, tenen el mateix dret a viure que la resta de persones, per aixo es important que altres persones siguen capaces de donar un òrgan per aquestes.
    Ja que suposa un gran esforç tindre que donar un òrgan.Però a canvi t'aporta una gran satisfacció que gracies als donants pugen viure la gent que necessita d'ells.

    ResponElimina