dimarts, 17 de gener del 2012

El 3D al nostre cervell






Hi ha un experts que han localitzat la part del cervell que es responsable de que ens adonem de les estructures en 3D. Açò ajudaria en problemes epilèptics, qui els pacients no responen als medicaments, i per tant podria evitar neurocirurgies, en concret és una operació on es lleva una part del cervell i aquesta pot provocar alguns problemes alhora de reconèixer en una superfície les tres dimensions.

 Aquest treball ens diu que l’escorça inferotemporal es on es produeix el reconeixement de les superfícies còncaves o convexes. Les neurones d’aquesta zona creen la representació de l’objecte.

Als micos, els aplicaren xicotetes descarregues elèctriques i en ells s’estimularen unes neurones de la zona mentre tractaven de dir si la superfície era còncava o convexa. Els resultats de tot açò varen mostrar que quan les descarregues es produïen prop d’una zona, la convexa per exemple, els primats tendien a elegir convex. I de la mateixa manera ocorria amb les superfícies còncaves.

Segons un científic encarregat de l’estudi: “ L’evolució ha proporcionat la percepció de profunditat per que es important.”



  • Noticies relacionades 
  1.  La visió en tres dimensions
  2.  Descobreixen part del codi cerebral de la visió
  
  • Vídeo 

1 comentari:

  1. M'ha resultat bastant interesant aquesta noticia, ja no ho sabia i m'he quedat sorpresa desprès d'haver llegit la noticia.

    ResponElimina