dimarts, 22 de gener del 2019

Un model matemàtic permet trobar forats negres en regions de l'espai on mètodes clàssics fallen



La professora de la University of North Carolina probava matemàticament la imposibilitat de que existeixen fenòmens com els forats negres en certes regions de l'espai. Encara que, es detectaren unes ones gravitatòries generades per la fusió de dos forats negres.

La comunitat científica continua discutint com explicar matemàticament aquests fenòmens. I l'última aportació va ser realitzada per un equip de matemàtics de les Universitats de Córdoba (Jonatan Herrera), de Màlaga (José Luis Flores) i de Brasil (Ivan P. Costa e Silva) on proposaven un nou model matemàtic més ampli.

En els últims 50 anys han aparegut diverses formes de traduïr un forat negre matemàticament. “Es el més ampli dels existents fins ara, i per tant permiteix incrementar el espectre d'estudis i conseqüentment estudiar la presència de forats negres en noves regions”, explica el professor Herrera.







El que han fet Herrera, Flores i Silva, és definir una regió llunyana del forat negre, que permiteisca determinar des de que regions del espai és possible allunyar-se tant com es vullga del centre del forat negre.


NOTICIA 1

NOTICIA RELACIONADA

Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada