divendres, 11 de gener del 2019

Documentats 17 casos inèdits d'herència d'ADN mitocondrial patern




Van dur a un xiquet a un hospital de EE UU per la seua fatiga i debilitat muscular. Els metges van trobar en el xiquet ADN mitocondrial heretat per via paterna, que fins ara es creia impossible.
La transmissió de mitocondris, del pare sols s’ha vist en un reduït d’animals. En varios anàlisis els metges van vorer el mateix fenomen en nou dels familiars del xiquet, i també, d’altres set persones, però no de la familia.

Certes mutacions en algun dels 37 gens mitocondrials produeixen malalties rares. Els metges van observar que el xiquet no tenia cap mutació coneguda de malaltia mitocondrial, però hi havia diferències entre l'ADN d'alguns dels seus mitocondries i les demés.

Després de varies proves, les cèl·lules del xiquet portaven dos tipus de mitocondries amb genomes diferents. El motiu és que sa mare havia heretat algunes mitocondries paternes, a més de les habituals per línia femenina.

Creuen que els casos d'herència mitocondrial biparental es deuen a la mutació d'un gen en el nucli.
Els autors d’un estudi calculen que un de cada 5.000 bebés podria heretar ADN mitocondrial patern d'esta manera. Si és així, els descobriments podrien afectar el coneixement científic sobre l'evolució humana.


Noticia original

Noticia relacionada 1

Noticia relacionada 2

Video:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada