divendres, 11 de gener del 2019

Descobriment d'un insecte a la península ibèrica

[Img #53840]



Anomenada “Cymindis distercicus” pels seus descobridors, aquesta nova espècie d'escarabat ha sigut trobada en un dels hàbitats més extrems de la península ibèrica.

L'entomòleg i professor de Zoologia de la Universitat d'Alcalá Vicente Ortuño i el reconegut herpetòleg Óscar Arribas han publicat el descobriment d'una nova espècie d'escarabat d'hàbits fonamentalment depredadors, trobat en la Serra de Cebollera.

Des del punt de vista biogeogràfic, la nova espècie suposa una aportació faunística important, que contravé la tendència observada en el Sistema Ibèric, un lloc pobre en espècies endèmiques, les espècies de les quals solen estar estretament relacionades amb les del Sistema Central. No obstant això, la relació de Cymindis distercicus amb els exemplars que habiten en Pics d'Europa i Peña Ubiña testimonien una sorprenent relació amb aquests altres organismes que habiten els cims de la Serralada Cantàbrica.

Aquesta espècie és reproductora tardorenca, la qual cosa condueix al fet que la nova generació d'adults emergisca a l'estiu. Tenint en compte aquesta dinàmica, podria pensar-se que la vida d'aquests insectes haguera de ser curta, potser anual,no obstant això, Ortuño i Arribas han comprovat que, almenys en condicions de laboratori, alguns adults han arribat a viure fins a un màxim de 640 dies, a comptar des del moment de la seua captura, i sense estar sotmesos a condicions que desencadenen períodes de diapausa o inactivitat.







Notícia Original

Notícia Relacionada

Notícia Relacionada


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada