dijous, 10 de gener del 2019

Naix el primer nadó després d'un polèmic trasplant d'úter d'un cadàver





Una dona de 32 anys ha donat a llum a un bebé sa mitjançant un trasplantament d'úter d'un cadàver. Aquesta dona produïa òvuls, però va nàixer amb una malaltia que afecta a una de cada 4500 dones.


La cirugia és complicada i s'han de prendre moltes medicines especials per a evitar el rebuig. Més tard, a la dona, li van implantar un dels seus òvuls que anteriorment havia sigut fecundat i va nàixer una xiqueta sana. Després de nàixer per cesària la xiqueta, els metges li van extirpar l'úter trasplantat perquè no seguira amb la medicació la dona.


Encara que hi ha països on això no està bé vist per qüestions ètiques, es considera que aquest assoliment facilitarà el naixement de més bebés utilitzant aquesta cirurgia, tant a les dones infèrtils com a les quals se'ls ha hagut d'extirpar l'òrgan. En tots els casos cal fer una anàlisi de riscos i beneficis. La infertilitat és una de les malalties que impedeixen tindre xiquets i s'hauria de fer possible que pogueren tindre una oportunitat aquestes persones.







Notícia original

Notícia relacionada 1

Notícia relacionada 2


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada