dilluns, 7 de gener del 2019

UN CIÈNTIFIC CHINES HA CREAT DOS BESSONES MODIFICADES AMB CRISPR.



Investigadors de la Universitat de Ciència i Tecnologia del Sud (SUSTech) , en Shenzhen, Xina, han aconseguit crear dos xiquetes bessones modificades amb la ferramenta de curta-entrebanc genètic CRISPR, segons informa. Segons SUSTech, el científic es troba d'excedència sense sou, la investigació es va dur a terme fora del campus i la universitat desconeixia el projecte.





El líder de la investigació va anunciar en un vídeo que havien aconseguit eliminar el gen CCR5 per a evitar que les germanes nasqueren amb el virus del VIH del que és portador son pare. A més, segons ell, les xiquetes estaran protegides contra la pigota i el còlera. Les bessones haurien nascut sanes fa unes setmanes.





El biòleg molecular Lluís Montoliu, del Centre Nacional de Biotecnologia, demana cautela: “Suposant que tot el que ens diu siga cert, estaríem davant d'un experiment d'una irresponsabilitat colossal perquè d'ací a l'eugenèsia hi ha un pas”;, declara Montoliu a Sinc. Si l'anunci és cert, el que han aconseguit els investigadors xinesos és generar persones amb un gen inactivat que és la porta per on entra el virus del VIH, per la qual cosa són virtualment immunes.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada