dimarts, 22 de gener del 2019

Nova Pangea?

Es creu que el el pròxim supercontinent es formarà en 200 milions d'anys, però com serà este procés i com afectarà el nostre planeta?

Fins hui, per un costat teníem la teoria de la introversió, la qual postula que els supercontinents es van formant cíclicament sobre la regió de què els va precedir. Per l'altre està la hipòtesi de l'extraversió que diu el contrari, que les noves grans masses continentals es formen just en el costat oposat del planeta respecte a les anteriors.






I ara a eixos dos models, que només es repeteixen en alguns casos, toca sumar el desenrotllat pels geòlegs de Yale segons el qual els supercontinents s'originen a un angle de 90 graus de distància dels anteriors.

La ruptura de Pangea va conduir a la formació de l'oceà Atlàntic, que encara s'està obrint i ampliant. En conseqüència, l'oceà Pacífic s'està estrenyent.

Segons el nou model tindria un aspecte on el continent nord americà s'ha desplaçat al nord provocant la desaparició de l'oceà Àrtic i el mar Carib per a fusionar-se finalment amb Àsia pel pol nord per mitjà d'una serralada muntanyosa. Precisament per la unió entre ambdós continents este supòsit pròxim supercontinent ha sigut dit amb el nom d'Amasia.




NOTICIA ORIGINAL

NOTICIA RELACIONADA 1

NOTICIA RELACIONADA 2


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada