dijous, 10 de gener del 2019

Chang’e-4 cap a la Lluna

 La primera setmana de desembre de 2018 es va llançar una nau anomenada Chang’e-4 cap a la Lluna i si té èxit, serà la primera sonda en arribar a un lloc desconegut per a la humanitat.

 Va volar 110 hores i va entrar en òrbita lunar. Quan estava a 129km de la Lluna, va encendre el seu motor per les ordres enviades del centre de control de Pequin, després es va desaccelerar per a entrar en òrbita lunar el·líptica en el punt més a prop de l’astre a uns 100km.


 El següent pas, és que el centre de control ajuste l'òrbita de la sonda al voltant de la Lluna i prove les comunicacions entre la sonda i el satèl·lit de retransmissió. El centre de control seleccionarà posteriorment el moment oportú per a fer aterrar la sonda en el costat ocult de la Lluna.

 Les tasques científiques de la missió Chang’e-4 inclouen l'observació astronòmica de ràdio de baixa freqüència, l'anàlisi del terreny i relleu, la detecció de la composició mineral i estructura de la superfície lunar superficial i el mesurament de la radiació de neutrons i àtoms neutres.


NOTÍCIA ORIGINAL

NOTÍCIA RELACIONADA 1

NOTÍCIA RELACIONADA 2


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada