divendres, 4 de gener del 2019

Quant afecta el tràfic a l’aire que respires?



400.000 persones moren a l’any en Europa a causa de la contaminació, la qual provoca una gran preocupació en els països més desarrollats ja que l’aire està molt contaminat i és la principal causa de mort. En el 2013, la Comissió Europea va promoure un paquet de polítiques d’aire pur que obligava als membres dels Estats a prendre mesures per a garantitzar una bona qualitat de l’aire i millorar la salut pública, així es van establir límits d'emissions de diòxid de nitrogen que procedeix del tràfic.

Cinc anys més tard, la situació és crítica en Espanya o Italia, ja que en algunes localitats s’han vist obligats a activar el protocol anticontaminació en varies ocasions, d’aquesta manera sorgeix el projecte espanyol d’investigació TRAFAIR. Aquest projecte compta amb la participació del CiTIUS i el que vol intentar és optimitzar les estratègies de control i que les persones implicades tinguen més consciència sobre aquest problema que va creixent poc a poc.

El nou projecte es desarrolarà per Santiago de Compostela, Zaragoza, Florencia, Módena, Livorno i Pisa. Està liderat per la Universitat de Módena i Reggio Emilia i compta amb nous socis, quatre institucions públiques per país i una empresa de servicis.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada