divendres, 11 de gener del 2019

Així era el Thylacoleo, la fera més destructiva d'Austràlia



«Una de les més feres i destructores bèsties depredadores». Així és com va definir al Thylacoleo carnifex el biòleg i paleontòleg Sir Richard Owen en 1859, quan el va descobrir en una caverna del desert de Nullarbor (Austràlia). Col·loquialment es va dir «lleó marsupial»-, però en realitat està emparentat amb coales, uombats i cangurs.


Els residus trobats de l’animal, han fet possible que els investigadors pogueren reconstruir per primera vegada el seu esquelet. El seu nom científic vol dir «lleó amb borsa assassí» i va viure a l’època del Plistocè. Se sap que era carnívor i quadrúpede. «Aquest animal també conserva moltes característiques indicatives de la seua ascendència d’herbívors Diprotodontes» expliquen els investigadors de l’estudi. També assenyalen la seua cola ,utilitzada per a deixar lliures les extremitats superiors i poder agafar els aliments.


Encara que, s'anomenava «assassí» , no era un gran caçador, però si apte per a emboscades. També era un gran escalador d'arbres i cavernes amb parets escarpades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada