dijous, 10 de gener del 2019


El robot chino ‘Yutu-2’ ya rueda por la cara oculta de la Luna




L'agència espacial xinesa, CNSA, va mostrar les primeres imatges del robot Yutu-2 avançant per la superfície del cràter Von Karman, una formació de 186 quilòmetres de diàmetre coberta de pols gris. Allà, començarà a realitzar la primera anàlisi sobre el terreny del costat ocult de la Lluna. El Yutu-2, espera tenir una vida més longeva que aquella màquina, que es va avariar després de recórrer poc més de 100 metres.



Yutu-2 i el mòdul d'allunatge de la sonda Chang'i 4 tenen quatre instruments cadascun, amb els quals pretenen estudiar en detall la superfície i el subsòl del cràter. Dins el mòdul que no es mourà hi haurà també un experiment biològic que inclou ous de cuc de seda i llavors de diverses plantes. L'objectiu d'aquest treball és comprendre com creixen aquests éssers vius en un entorn amb una gravetat tan feble com la lunar.



El nom de Yutu-2  fa referència a una llegenda xinesa. Segons explica l'agència de notícies Xinhua, Yutu és el conill blanc mascota de Chang'i, la deessa de la Lluna que va prestar el seu nom a la missió lunar xinesa.




 Noticia Original 


Noticia Relacionada 


Notícia 2.































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada