dijous, 10 de gener del 2019

Menorràgia

Segons un estudi del Diari d'Obstetrícia i Ginecologia, la mitjana de sagnat està entre els 10 i 35 ml de sang i dura entre 4 i 6 dies.
Si sagnes més o et dura més del temps de la mitjana, hauries d'estar atenta, perquè potser tingues menorràgia , cosa que podria indicar certes qüestions relacionades amb la teua salut. Algunes possibles causes d'aquesta són:

Miomes: tumors benignes dins de la cavitat uterina. El dolor menstrual evolutiu i en augment progressiu són els símptomes més comuns.
Anèmia ferropènica: el cos necessita ferro per a produir hemoglobina. Si tens menstruacions abundants, és habitual que tingues cansament i falta d'energia.
Endometriosi: és un trastorn que fa que el teixit que recobreix l'úter cresca fóra d'ell. Els símptomes comuns són la infertilitat, el dolor intens durant les relacions sexuals i forts còlics.
Problemes de tiroides: els trastorns que afecten l'activitat de la glàndula tiroide poden ser els responsables que siga molt abundant o que la retarde o la detinga.
Síndrome ovari poliquístic: és una condició provocada per un desequilibri de les hormones reproductives que afecta als ovaris. El creixement excessiu de borrissol i l'acne són els símptomes més comuns.
Estrés: pot provocar un canvi en el ritme de producció de les hormones estradiol i progesterona, que pot desencadenar la menorràgia, períodes irregulars o la desaparició per complet de la regla durant un temps.

Independentment d’aquestes dades, això pot variar bastant d'una dona a una altra, sense que tinga per què haver un trastorn darrere.
De tota manera, si tens menstruacions abundants, el més recomanable és que consultar amb el ginecòleg per a saber la causa i evitar futures complicacions.

Noticia original
Noticia relacionada 1
Noticia relacionada 2




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada