dilluns, 5 de desembre del 2016

Un oceà en Plutó


El 15 de juliol de 2015 la sonda New Horizons va sobrevolar Plutó. Les imatges van mostrar la superfície d'aquest planeta, coberta de volcans de gel.  Dos estudis han analitzat el lòbul esquerre i suposen que baix ell hi ha un oceà d'aigua.

Fa milers de milions d'anys Plutó va xocar contra un cometa, l'impacte va formar un cràter que va anar omplint-se de gel. L' acumulació de gel, juntament amb l'efecte gravitatori de Caronte, ha acabat desplaçant el planeta del seu eix de rotació.

Però...d'on pot sortir tant de gel per a moure un planeta sencer?

Francis Nimmo, de l'Universitat de Califòrnia en Santa Creu diu que la forma més normal és que baix del gel hi haguera molta aigua i que després de l'impacte l'aigua va eixir a l'exterior omplint una part del cràter i desplaçant el planeta.

L'oceà de Plutó està compost sobretot per aigua, però possiblement també tinga amoníac, aquesta substància descongela el gel, açò possiblement està provocant que probablement encara existisca. El volum de l'oceà serà quasi igual de gran que dos oceans de la Terra i podria estar habitat. És possible que hi haja vida en l'oceà, però no serà fàcil demostrar-ho perquè la massa d'aigua està situada baix d'una capa de gel d'uns 150 km de grossor. En setembre, un altre equip d'astrònoms va sugerir l'existència d'aquest oceà a causa dels accidents geogràfics.





Video oceà en Plutó

Notícia original

oceà en Plutó.jpg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada