dilluns, 5 de desembre del 2016

Per què tenim tornados en les costes espanyoles?

Els tornados són un fenomen típic de l’Oest Mitjà dels EUA. Una gran turbonada amb moviment circular que aixeca objectes en l’aire i avança a tota brida amb vents huracanats i precipitacions intenses, això és un tornado.


Aquests dies enrere hem tingut tornados en les costes de València i Huelva acompanyats de precipitacions intenses i inundacions. Les condicions són propícies perquè es donen aquests fenòmens meteorològics cada vegada amb major freqüència, ja que, el Mediterrani i el Golf de Cadis estan cada vegada més calents, i generen més vapor d’aigua, i això és un fet real i constatat, no és una teoria. D’altra banda, també és un fet que el Pol Nord està cada vegada més calent més tard en l’estació de l’any. Això propicia vents de l’oest i sud-oest quan hi ha més vapor d’aigua prop de les costes.


Els dies 27 de Novembre i 1 de Desembre hi havia vent intens a mitja altura sobre València, i sobre Huelva el 30, amb un mar encara molt calent i masses d’aire humit acostant-se a la costa. El pas dels vòrtex horitzontals sobre qualsevol punt una mica més calent en aquestes costes va produir la curvatura de la línia d’horitzontal de vòrtex i la generació de tots dos tornados.

Noticia original

Notícies semblants
-Perquè són tan destructius els huracans?
-Perquè plou i perquè deixa de ploure?


VÍDEO:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada