dimecres, 7 de desembre del 2016

La supernova que va promoure la formació del nostre sistema solar


[Img #40349]

A una investigació internacional s’estan utilitzant nous models digitals procedents de meteorits per a mostrar que una supernova de baixa massa va desencadenar la formació del nostre sistema solar.
Fa uns 4600 anys va col·lapsar un núvol de gas i pols i va provocar la creació d’una protoestrella, el Sol, el qual tenia un un disc al seu voltant on es van crear els planetes.
Un equip d’investigadors de la Universitat de Minnesota a Estats Units es va centrar ens uns nuclis radioactius de curta vida que sols van estar al nostre sistema solar de manera natural en els primers anys de la seua existència.
Degut a la curta vida d’aquests nuclis sols podrien procedit de la supernova que es va desencadenar. La seua abundància al principi de la creació del sistema solar s’ha intuït a partir de productes de desintegració característics, trobats als meteorits. Els meteorits ens diuen quins van ser els materials originals de construcció del sistema solar abans de que començara l’evolució geoquímica de cada món i es pergueren petjades sobre la seua composició inicial.
Les petjades que s’han trobat senyalen que es tracta d’una supernova de baixa massa

Notícia original

Notícia relacionada 1

Notícia relacionada 2

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada