dissabte, 3 de desembre del 2016

La contaminació causa més morts prematures a tot el món que la malària i la sida junts

Segons l'informe “Clean the Air for Children”, la contaminació és la causa de la mort de fins 600.000 xiquets acabats de nàixer, més que la sida i la malària juntes. Hi ha una enorme contaminació, i cap societat es pot permetre passar d'aquesta. Per a protegir als xiquets, s'ha de protegir la qualitat de l'aire.

La contaminació a Àfrica i el Sud-est d'Àsia que, és causada per la crema de fusta i pels forns de carbó, és el principal risc per a la salut dels habitants en els països en desenvolupament, i sobretot per a la dels xiquets, que tenen menys resistència.

A causa de la contaminació, hi han més de tres milions de morts prematures a l'any, i si a les ciutats continua creixent, d'ací uns quants anys es podria duplicar aquesta xifra. El 98% de les ciutats, supera la xifra recomanada per una organització (OMS). A Europa hi han 120 milions de xiquets exposats a un aire contaminat.

En el Regne Unit hi han uns 3.000 col·legis situats en zones amb nivells il·legals de contaminació. L'informe d'Unicef està prenguen mesures per a reduir aquesta contaminació, reduint l'ús de combustibles fòssils i creant zones de protecció.






Noticia original
Noticies relacionades
Les morts i malalties per la contaminació de l'aire costen a Europa uns 1,4 bilions d'euros
Morts per contaminació de l'aire


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada