diumenge, 4 de desembre del 2016

El comerç prohibit del marfil s’alimenta quasi exclusivament d’animals assassinats


La caça furtiva s’emporta cada any el 8% dels elefants africans, és a dir, uns 96 exemplars cada dia. Això es deu a la creixent demanda a Àsia dels ullals (“colmillos”) i altres productes il·legals procedents d’animals en perill d’extinció.


En Estats Units aquest comerç s’ha prohibit quasi en la seua totalitat el passat mes de juny. Malgrat aquestes restriccions, es permetia la venda de marfil adquirit legalment abans de 1976, incloses relíquies i peces de anticuario. Atès que molts comerciants utilitzen aquesta clàusula per obrir les seues vendes, assegurant que les seues mercaderies són més anitgues del que semblen, un equip de científics ha analitzat l’edat del material. I, els animals han estat assassinats tres anys abans que hagin estat confiscats al mercat il·legal, el que suggereix que el marfil no procedeix de reserves antigues, sinó d’enviaments massius compostos de peces caçades recentment. Això demostra que el marfil s’introdueix en el sistema molt ràpidament.


El marfil confiscat analitzat procedeix de l’est d’Àfrica, de la regió anomenada Tridom (una zona intermèdia entre el Camerun, el Congo i Gabon), al centre del continent, d’Àfrica occidental o de Zàmbia. Des de 2010, més de 40 tones de marfil han estat confiscades.

Noticia original

Notícies semblants
-Cremats a Kenia els ullals de 6.700 elefants caçats per al tràfic de marfil 
-Una banda de traficants de marfil enverina a 23 elefants a Zimbabwe


VÍDEO:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada