dilluns, 5 de desembre del 2016

Un document centenari ajuda a confirmar el radi del Sol

El Sol es la estrella mes propera a nosaltres. La seua evolució i el seu comportament ha sigut interessant als astrofisic i geofísica. Un equip ha descobert dades astrometrics, recollits del 1773 fins al 2006, en el Institut i Observatori de la Armada en Càdiz. Els investigadors han calculat en aquests documents històric que el semidiametre solar medeix aproximadament 958’87’’. Els autors han confirmat que el diametre del sol en els ultims dos segles i mitg, recolzant la teoria estandar de la física solar, el tamany varia però a escales de temps molt superiors. En concret el valor mitja del semidiametre solar es de 958,87’’ ± 1,77’’



Aquestes medicions han sigut realitzades gracies a la mateixa institució amb diversos inbstruments i telescopis, el cuadrat mural per Bird, el telescopi ,meridia de Jones, el cercle meridia de Jones, Troughton i Simms amb l’astrolabi Danjon.
Aquestes dades del segle XIX seran molt útils per al control i exactitud dels rellotges i l’hora. Aquest tipus de treball ens fa veure que la ciència és una labor acumulativa. A més, a diferència d'altres ciències experimentals, en nombroses àrees d'estudi de la climatologia i gran part de l'astrofísica, en les quals no és possible realitzar experiments, els registres duts a terme en el passat aporten informació molt valuosa perquè aquestes circumstàncies d'aquest moment no es poden repetir.


Vídeo
Notícia original
Notícia relacionada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada