dilluns, 20 de juny del 2011

Una única incisió per a extraure lòbuls pulmonars.

El avanç tècnic està fent que cada vegada disminueixca la gravetat de l’incisió de les intervencions quirúrgiques.

Un grup de cirujans de La Coruña han conseguit, amb tan sols una incisió de 3 o 4 centímetres , mitjançant videocirugia, extraure un lóbulo pulmonar, un procés pioner internacionalmente.

Anteriorment sols es podien extrure amb cirugia oberta, però amb l’arribada d’aquest nou tipus d’intervencions (VATS), en un futur pròxim es podran realitzar tot tipus d’operacions quirúrgiques.

Els cirujans també afirmen que aquesta intervención és molt menys dolorosa per al pacient i permet que aquest tinga un millor postoperatori, i ha fet que la recuperación siga molt ràpida, en 72 hores el pacient podrà tenir el alta en casos normals.

Arribar a ejercir una sola incisió tan menuda, ha segut progressiva. Al principi varen començar fent 3 incisions, després passaren a fer-ne dues, i finalmente una, afirmaven els cirujans corunyenses. Els ha costat arribar ha açò, i encara que hi han hagut diversos cassos dels 21 amb els quals han experimentat, han resultat xifres molt positives.

A pesar dels bons resultats d’aquesta tècnica, es continuen pràctcant numeroses cirugies obertes, però els experts aseguren que serà la tècnica del futur.

Notícia original.

Notícies relacionades:
Vídeos:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada