diumenge, 19 de juny del 2011

El sol no calenta igual per a tots


El cáncer de pell es un problema que está present als països desarrollats. En Espanya aumenta un 7% cada any. En 2008 varen morir en España 834 persones per melanoma.
El sol es un factor clau en causar càncer de pell. Ara en l’època d’estiu augmenten els consells sobre com protegir-se d’aquest sol.
L’agencia del Medicament i l’Alimentació estadounidense va publicar noves regulacions en les etiquetes de les cremes solars. Va dir que no tenia cap sentit publicitar mesures de protecció per damunt de 50, ja que no es pot dir que es una crema resistent al aigua, si no , millor dit quant de temps aguanta al aigua (entre 40 i 80 minuts) i que per davall la protecció de 15 no asseguren que faja efecte de protecció contra el càncer.

Segons el president de l’Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venerologia “El factor de protecció indica quant de temps pots estar aguantant l’exposició solar sense cremar-se”, i va arribar a la conclusió que una pell pot estar dos minuts al sol amb la protecció del 10 i el temps passa a 20 minuts, per això explica que la protecció de més de 50 té molt poc que aportar-nos ( pot arribar a evitar el 97% del rajos UVA i UVB).
Si vols reduir el risc de tenir càncer ficar-se una protecció de menys del  15 no vas a aconseguir res, té que ser superior si vols tenir una seguritat de protecció sabent que mai es completa afegeix el dermatòleg Moreno.
Es possible que les recomanacions europees hagen segut més inadvertides. A Austràlia i EEUU les cremes son considerades com a fàrmacs, mentres que ací en Europa son productes cosmétics i aixó fa que la vigilància siga diferent.

El que hi ha clar es que les instruccions de la FDA han obert la porta a fer una revisió d’aquests productes. Un portaveu de Facua-Consumidors va senyalar que aquests ja estaven fent una investigació amb els productes que hi ha al mercat, i que es plantegen demanar que actuen contra les empreses de publicitat enganyosa.
Després de tants anys sense nous medicaments contra el melanoma, la societat Americana de Ocnologia celebrava la presentació de nous fàrmacs. Un d’ells el vemurafenib que ataca a les mutacions en els melanomes .

En lloc d’exposar-se a la quimioteràpia, aquest fàrmac intervé en els mecanismes interns cel•lulars per a frenar la proliferació cel•lular. Però no hi ha que oblidar-se de la protecció solar ja que gràcies a aquestes prevencions la mortalitat del tumor va baixar del 80% al 41%.

Noticia Original

Noticies Relacionades:
-Excés de radiació
-Importància de la crema
-El melanoma s'ha multiplicat

VIDEO RELACIONAT



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada