diumenge, 19 de juny del 2011

La vacuna contra el càncer del papil·loma virus progressa adequadament


La vacunació contra el virus del papil•loma han reduït el càncer de coll d’úter. La revista “The Lancet” publica un estudi sobre els resultats en Espanya en el 2009.
La incidència de lesions cervicals d’alt grau en xiquetes fins als 18 anys es va reduir quasi un 50% en els tres anys següents a la vacunació. Ha disminuït en altres dones però el més important en les adolescents.
Les alteracions de mig i alt grau son les que si no es tracten a llarg termini poden acabar derivant un càncer de coll d’úter. Amb la vacuna es aconsegueix reduir el nombre de dones amb aquestes anomies cervicals.
Des de que la vacuna contra el papil•loma virus ha sigut autoritzada s’ha implantat en més de 28 països.
Ana Pérez  metge de la Unitat de Patologia Cervical de l’Hospital La Pau en Madrid pot assegurar que la vacunació contra aquest virus s’ha reduït a partir de les reaccions que van tenir unes xiquetes de València al 2009
També diu que el tant per cent de persones que es vacunen es molt baixa i sols un 30% quasi un 40% completen les 3 dosis de la vacuna. L’edat de recomanació es situa entre els 14 i 16 anys. El cost de les 3 dosis oscil•la els 400€ per a les dones majors fins als 25 anys.

El que resulta més eficaç es implantar aquest pla als col•legis. Actualment a Espanya hi ha 700 casos de mort per càncer d’úter, però afirmen que gràcies a la vacuna, aquesta nombre de morts ha anat baixant al llarg del temps.
Des de que es produeix el contacte amb el virus fins que es desenvolupa passen molts anys, per això els resultats deurien revisar-se amb precaució. Es necessari realitzar estudis més rigorosos per millorar el nostre coneixement sobre l’eficàcia de la vacuna.


Noticia Original

Noticies Relacionades:
-Noticia
-Noticia
-Noticia

Video Relacionat:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada