sábado, 18 de junio de 2011

La Terra s'encamina cap a una nova edat de gel

L'estrela del nostre sistema solar, el Sol, es dirigix cap a un nou cicle en que baixarà la seua activitat. Els experts comparen este succés amb què es va viure sobre els anys 1600-1700, que va durar 70 anys i on van abaixar les temperatures entre 10 i 15 graus.

Els científics han arribat a esta conclusió per un descens de les taques en la seua superfície i una menor activitat electromagnètica en els pols, que farà que el Sol entre en una espècie de ‘'hivernació''. Se'ns acosta una situació que pensen durarà més del normal, entre tres i quatre segles. Se sap que hi ha hagut 24 cicles des que els científics van començar a registrar-los. L'últim va ser en 2008 quan va arribar a una alta activitat, i se suposa que ha de durar fins al 2019. A partir d'ací començarà un cicle amb grans freds. En canvi, hi ha qui pensa que les temperatures només baixaran com a màxim 0,3 graus centígrads. Esta és l'opinió de Georg Feulnerdel Institut Postdam, a Alemanya, qui estima que a penes aconseguiria minimitzar el calfament produït de les emissions de CO2, que l'ONU xifra de 3,7 a 4,5 graus.


Noticia original

Noticies relacionades:

El Sol sufrix la major erupció en els últims quatre anys

Descoberts deu planetes fora del sistema solar

Videos relacionats:


1 comentario:

  1. es possible ja que degut al impacte mediomabiental el clima cambia més.Per cert he trabat un altre enllaç relacionat amb el cambi climátic ocasionat per el home http://www.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=837808

    ResponderEliminar