dimarts, 7 de juny del 2011

La migdiada de les neurones.

El somni es una cosa necessària i per això el cervell ha de descansar ja que sino es poden produir alteracions.
Les nostres neurones quan estan cansades entren en un xicotet periode de letargia i cada neurona ho fa de manera individual. Açò és contrari a la idea que es tenia abans de que tot el cervell dormia conjuntament.
S'ha demostrat que si no descansem el que toca podem tindre falta d'atenció, pendre males desicions i fer errors en proves on hi ha que processar i entendre informació.
Els estudis mostren que han habut canvis en la fisiologia cerebral però aquests canvis no es coneixen molt bé.
Per a fer aquesta prova van implantar xicotets electrodes a l'escorça motora frontal i en l'escorça parietal de 11 rates i van monitoritzar l'activitat d'alguns grups neuronals.
No van deixar que les rates dormiren i encara que estaven despertes hi havia algunes neurones que mostraven les característiques del son
La catedràtica de Psiquiatria de la Universitat de Wisconsin-Madison (EUA),Chiara Cirelli va explicar que açò sols passava amb poques neurones. Per exemple, si van fer el experiment amb 20 neurones sols dos mostraven signes d'estar adormides.
Les migdiades eren més freqüents conforme anaven passant el temps sense dormir i això es va associar amb els errors que van cometre al fer una prova senzilla.
El descobriment ens explica un poc més els miesteris del son. Aquest mecanisme podria ser per mala adaptació però també una bona evolució.




Notícia original.
Altres notícies:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada