diumenge, 5 de juny del 2011

El CNIO desenvolupa dues noves molècules amb propietats anticanceroses

Cada dia els científics inventen més solucions per a les malalties, així el Grup d'Inestabilitat Genòmica del Centre Nacional d'Investigacions Científiques (CNIO) ha finalitzat el desenvolupament de dues noves molècules. Aquestes molècules tenen la propietat anticancerosa que actua amb la quinasa ATR, que ataca el gen p53, molt freqüent en diferents tipus de càncer. Però els nivells reduïts d'aquesta quinasa poden ser tòxics per a les cèl•lules que no tenen el gen p53.
La importància d'aquest descobriment és que la pèrdua de p53 és molt freqüent en càncer, la qual cosa s'associa en molts casos a la pèrdua de resposta del tumor a moltes de les estratègies genotòxiques que s'usen en quimioteràpia. Després de molt treball el grup de científics de CNIO van identificar molècules capaces d'inhibir ATR.
Estudis 'in vitro' han demostrat que aquestes molècules són tòxiques per a cèl•lules que no tenen p53, però també per a cèl•lules que porten altres mutacions canceroses com la ciclina I.
En l'actualitat, el grup està explorant les possibilitats de traslladar aquestes idees a assajos clínics i així poder investigar millor aquestes substàncies.

Notícia original

Notícies relacionades

Rebuig a l'explotació de molècules anticanceroses

Centre valencià investiga molècules anticanceroses

Una vida dedicada a investigar càncer

Vídeo relacionat



nuevo proyecto de cnio contra càncer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada