dimarts, 14 de juny del 2011

insuficiència renal en els gossos.

 La insuficiència renal en els gossos apareix quan els renyons  ja no poden matar les substancies roïns del conductes de sang y regular els fluids.
 Existeixen dos tipus: la aguda y la crònica. La aguda es més perillosa perquè els renyons ja no tenen ninguna possibilitat de funcionar, i açò pot acabar amb la mort.
Quan comencen a patir aquesta infermetat, no produeixen quasi orina, no beuen aigua i entren en un estat greu. Tenen que ser atesos ràpidament per un veterinari.
La insuficiència renal crònica es quan es renyons deixen de funcionar però lentament, durant mesos o fins i tot anys.  Augmenta la orina, ja que pateixen deshidratació; per la gran pèrdua de líquids i consumeixen molta aigua.
Aquesta infermetat es pot curar a base de medicaments i amb una alimentació correcta. Però hi ha que tindre en compte que mai podrà anar a menys, sempre anirà progressant fins que el fi es la mort. Sol aparèixer en els gossos majors, a partir de 8 o 10 anys.
Per a evitar desgracies, hi ha que dur als animalets cada cert temps al veterinari i que es fagen les proves necessàries per comprovar que estan bé.
Si he parlat d’aquesta infermetat es per un cas personal.  El meu gos des de que va nàixer i el vam comprar sabíem que patia aquest problema però no pensava que ocorreria tan prompte.  Haguera fet 8 anys el 26 d’aquest més si no  l’haguérem tingut que sacrificar ja que estava patint. Faran uns tres mesos li vam fer un anàlisi de sang perquè estava mol quetet, no tenia ganes de jugar i el veiem trist. Van eixir mal i vam començar a medicar-lo però no millorava. En un principi menjava i encara aguantava doncs ja ens digué el veterinari que el destí era que moriria. Decidirem que quan el gos començara a patir el sacrificaríem, i al no menjar, vomitar i no tindre ni forces par alçar-se ho hem fet.




noticia original

noticies relacionades
patologias en perros
ceguera en los perros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada