dijous, 16 de juny del 2011

El fons del mar al nu

Territori marí prolongació del continent fins on el fons es precipita cap a les profunditats s'està cartografiant i la resolució és absolutament perfecta, el dispositiu que s'està emprant per fer aquest estudi és una màquina de sondes d'escombratge lateral, diferents tipus de mesures de les ones segons sigui el terreny de la mar i la seva profunditat, per terrenys poc profunds d'un centímetre més o menys i per quan s'han assolit els 100 metres s'utilitza de 10 centímetres.



En aquesta recerca han hagut moltes sorpreses s'han trobat moltes coses en el fons del mar com: derelictes, muntanyes, canons submarins i formacions geològiques sorprenents.

Es tracta del projecte ESPACE tot i iniciar-fa temps en el 1999 els components d'aquest treball diuen que porten un 40% que ve a ser unes dos milions de hectàrees, aquesta investigació es traspassés després a internet amb els visors cartogràfics de internet.De moment es poden adquirir les fulles publicades i demanar la resta sota comanda.
A l'hora d'instal lar un oleoducte es pot saber si la zona és geològicament estable per evitar lliscaments del terreny i futures ruptures o si afectarà a espècies al valor ecológic.A mesura que avança el treball les possibilitats es multipliquen i s'obren noves vies de recerca .
Per a la realització d'aquest treball, la secretaria compta amb tres vaixells que fa servir depenent de la profunditat: el Emma Bardán per a fons de fins a 100 metres, el Vescomte d'Eza, fins als 3.500 i el Miguel Oliver, amb capacitat oceànica.



noticia original

Videos:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada