dimarts, 21 de gener del 2020

Una tinta d'or i sucre fonamental per tractar el càncer





Resultado de imagen de oro L’or té unes característiques a escala nanomètrica converteixen aquest element químic en una arma excepcional en medicina i, especialment, contra el càncer.

La capacitat d'interacció d'aquest metall amb biomolècules, la nul·la toxicitat i la seva conductivitat el converteixen en una magnífica eina per diagnosticar tumors, intervenir-los o com a transport de compostos terapèutics. Però els seus nanopartícules tenen un comportament esquiu durant el processament i poden perdre les seves propietats. Un equip d'investigació, ha aconseguit desenvolupar una tinta d'or que es pot imprimir amb un dispositiu d'injecció 3D i crear un compost estable.

L'ús d'aquest preuat element químic com a far d'un procés cancerigen ja va ser ressaltat per una investigació de la Universitat de Queensland (Austràlia), també recollit en la mateixa publicació, on es va demostrar que l'ADN de les cèl·lules cancerígenes, al contrari que el de les sanes, es configura en una nanoestructura afí amb l'or, el que permet usar-lo per detectar la malaltia i és efectiu en alt percentatge de casos en un temps aproximat de 10 minuts.

A el mateix temps, científics de la Universitat Rice (Houston, Estats Units) han desenvolupat una teràpia per tractar el càncer de pròstata fonamentada en ablacions guiades per nanopartícules d'or i s'investiga també l'ús d'aquestes micro partícules del metall per sotmetre a les zones afectades a tractaments d'hipertèrmia.







NOTICIA ORIGINAL
NOTICIA RELACIONADA 1
NOTICIA RELACIONADA 2
VIDEO RELACIONAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada