dimarts, 21 de gener del 2020

Científics construeixen els primers robots vius



«No són un robot tradicional ni una espècie coneguda d'animals. És una nova classe d'artefacte: un organisme viu i programable »

Per primera vegada, els investigadors diuen haver creat «màquines completament biològiques des de zero». Un equip de científics de les universitats de Vermont i Tufts (EUA) ha emprat cèl·lules mare d'embrions de granota per crear una forma de vida «completament nova. Es tracta d'unes xicotetes màquines vives d’uns mil·límetres de longitud que es poden moure cap a un objectiu i curar-se a si mateixes després de ser tallades. Aquestes han segut anomenades “xenobots”.

Aquests robots podrien ser utilitzats per portar medicaments de forma intel·ligent per l'interior de el cos d'un pacient o en l'eliminació de residus tòxics.

Les proves amb els xenobots van mostrar que es movien en cercles de manera espontània i col·lectiva. Unes de les funcions dels xenobots serien com buscar compostos degradables o contaminació radioactiva, recol·lectar microplásticos en els oceans o viatjar per les artèries per raspar la placa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada