dimarts, 28 de gener del 2020


Noves proves apunten a que l'estrela mes propenca alberga un segon planeta.




Noves proves apunten que al sistema solar hi han molts exoplanetes que estan molt lluny ,per lo tant un estudi en 2016 a dit que hi han en la nostra estrela dita Próxima Centauri que alberga un exoplaneta .


En el pas del temps en èpoces anteriors investigadors hi van descobrir un nou planeta dit Próxima b que com està a 4 anys llum en aquests moments no s’ha diseñat nova tecnología suficient per aconseguir explorar aquest planeta ,però en el futur es diseñara nova tecnología més avansada per aconseguir explorar més aquests planetes com és el cas del proyecte Breakthrough Starsho.

Estudis posteriors exposen la gelada idea de que nous planetes de la nostra estrella no alberguen cap vida. Pero altres estudis determinen que es molt posible que si s’albergue vida .S’apunta que almenys la nostra estrela te almenys un nou planeta .


En 2017, es va descobrir al voltant de l'estrela Pròxima *Centauri un cinturó de material que suggeria que l'exoplaneta Pròxima b no estava sol. I aquest dimecres, un equip de científics en el qual participen investigadors espanyols aporta noves proves sobre la probable existència d'aqueix segon món que orbitaria l'astre més pròxim al Sol.

Es diu Pròxima c la qual es creu que es una superterra que té el doble de massa que la terra però inferior a grans planetes del sistema com Neptú i Urà.

Si es confirma la seua existència, alguna cosa que esperen fer amb futures observacions realitzades per *Gaia, la sonda de l'Agència Espacial Europea que escaneja la nostra galàxia per a fer un cens d'estreles, obtindran informació sobre com es formen els planetes de baixa massa al voltant d'estreles de baixa massa com a Pròxima *Centauri. Es tracta d'una nana roja amb una massa huit vegades inferior a la del Sol.


Per a realitzar aquest estudi, els científics van usar dades recollides durant 17 anys amb els telescopis que l'Observatori Europeu Austral (ESO) té a Xile. Aquestes observacions van revelar la presència d'un senyal amb un període de 5, 2 anys que és compatible amb l'existència d'un segon exoplaneta entorn de Pròxima *Centauri.









Pedro J un investigador astrofísic veu possible que alredededor de aquesta estrela veina hi han inclús més planetes.També diu que la capacitat de detectarlos es llimitada ja que la tècnica que utilitzen no és suficient .


"La tècnica que estem usant és la de les velocitats radials (o mètode Doppler) que consisteix a mesurar el moviment que produeix el planeta en la seua estrela quan l'orbita. Planetes xicotets i allunyats són molt difícils de detectar per aquesta tècnica.


NOTÍCIA ORIGINAL


Notícia Relacionada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada