dimarts, 21 de gener del 2020

Eclipse penumbral de lluna



El divendres 10 de gener ha tingut lloc un eclipse penumbral de Lluna visible des d'Espanya. La zona de visibilitat s'estén des d'Àfrica fins a Oceania, passant tots els continents. Aquest dia, la Lluna està en fase plena i pròxima al punt de la seua òrbita més pròxim a la Terra, el Perigeu, uns 50.000 quilòmetres més pròxima que quan es troba al punt més llunyà, l'Apogeu.


-Desenvolupament de l'eclipse

A Madrid, l'inici de l'eclipse es produeix segons la Lluna s'alça per l'Est, coincidint amb el crepuscle solar. La Lluna es veu quasi totalment immersa en la penombra a les 19.08. Aquest és el punt central i màxim de l'eclipse. En aqueix moment, la lluentor del nostre satèl·lit disminueix notablement.Però cal tindre en compte que aquesta disminució de la lluentor és menor que la que es produeix en un eclipse total. L'eclipse tindrà una duració total de 4,2 hores. Acabarà a les 21.09, quan el nostre satèl·lit es trobe completament fora de la zona de penombra creada per la Terra.

-Els eclipses de l'any 2020

Durant aquest mateix any 2020, es produiran altres tres eclipses de lluna: dos ells (els del 5 de juny i el 5 de juliol) seran visibles des d'Espanya, mentre que el tercer (el 30 de novembre) no ho serà. També en aquest any hi haurà dos eclipsis de Sol, però cap visible des del nostre país. El primer, el dia 21 de juny i el segon, el 14 de desembre.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada