dijous, 30 de gener del 2020

La primera imatge d'un forat negre, declarada; descubrimient de l'any


Una notícia primordial per al món de la ciència va sorgir en 2019. Es tracta de la primera imatge real d'un forat negre. És una fotografia real treta per un conjunt de radiotelescopis súper potents repartits en diversos punts de la terra per a aconseguir la potència d'un telescopi de la grandària de la terra. Projecte dut a terme per 200 investigadors que es porten tot el mèrit d'esta gran gesta. Fins a la data totes les imatges que hi havia de forats negres eren només dibuixos i imatges creades per nosaltres.









Este descobriment és molt important per a la ciència, partint de la base que és un esdeveniment còsmic que es coneixia des de molt abans de que es tingueren proves físicas.. Així que esta fotografia confirma moltes de les observacions de la teoria de la relativitat d'Einstein. Els forats negres són, per definició, uns objectes que teòricament haurien de ser impossibles de fotografiar. Si no hi ha llum, tampoc hi ha fotografia. Així que, tècnicament, les primeres fotografies dels forats negres no són un retrat directe d'estos cossos celests sinó una imatge de la seua ombra.













NOTÍCIES RELACIONADES

https://www.abc.es/ciencia/abci-primera-historia-tenemos-imagen-agujero-negro-201904101833_noticia.html?ref=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

https://www.tendencias21.net/Captan-la-primera-imagen-real-de-un-agujero-negro_a45193.html



VÍDEOS RELACIONATS

https://www.youtube.com/watch?v=f19Sb7vgAKk

https://www.youtube.com/watch?v=X3zxt3hGFHY


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada