dimarts, 21 de gener del 2020

Les tempestes de pols 'agranen' Austràlia


Després dels incendis i inundacions, les tempestes de pols sacsegen Austràlia. Es tracta d'un núvol de 200 km d'ample. La tempesta de pols "va agranar" l'interior de Nova Gal·les del Sud, l'estat més afectat pels incendis, que han causat 28 morts i ha afectat a més de 10,7 milions d'hectàrees.

Les imatges gravades pels veïns mostren la tempesta de pols, generada per l'acció de vents de més de 100km/h. Segons testimonis, la tormenta va cobrir el cel durant hores donant sensació de nit permanent. Mentrestant, Canberra la capital, patía una històrica tempesta de calamarsa, amb flocs tant grans que eren capaços de trencar els parabrises dels cotxes.

Tom Swann va alertar a la CNN de danys causats en cacatues, botxins i altres ocells locals, i més d'un terç de les poblacions de coales ha pogut perir en els més de 200 incendis detectats en Nova Gal·les del Sud i Victoria. En Victoria les autoritats de protecció civil van alertar sobre els riscos de caigudes d'arbres i corriments de terra.

David Attenborough ha alertat de que el sud-est d'Austràlia està en flames perquè la temperatura en la Terra està augmentant, i que aso deuria servir-nos per a veure de que estem en el certader moment de crisi del canvi climàtic. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada