divendres, 17 de gener del 2020

UN PEGAT DE CÈL·LULES MARE CAPACES DE REGENERAR EL TEIXIT CARDÍAC DESPRÉS D’UN INFART

L’Hospital Germans Trias ha trobat la manera de fer que un cor es regenere després de sofrir un infart. Es tracta d’un bioimplant de cèl·lules mare de cordó umbilical, com un transplant parcial del cor. Ha sigut un èxit en la ciència i els resultats són il·lusionants.

Sis mesos després de l’operació, un pacient de 70 anys assegura que ha passat de no eixir pràcticament de casa perquè s’ofegava, a anar caminant a la consulta. L’únic problema és la insuficiència cardíaca, un problema que, hui en dia, encara no s’ha trobat una solució possible.

El bioimplant es va preparar amb ajuda de l’Institut de Bioingenieria de Catalunya (IBEC) i les sales blanques de Sang i Teixits (BST) Es van eliminar les cèl·lules del pericardi humà donat, quedant soles la motriu i una membrana flexible, porosa i grossa, on s’emmagatzemaran les cèl·lules del cordó umbilical. D’aquesta manera, les cèl·lules viatgen i actuen directament sobre la zona infectada.

Aquest tipus de cèl·lules han demostrat tindre una gran plasticitat, és a dir, tenen una gran capacitat de convertir-se en diferents tipus de cèl·lules del cos humà.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada