dijous, 30 de gener del 2020

2020: INVASIÓ A MART

INVASIÓ A MART



Les grans potències espacials competeixen per ser les primeres a trobar indicis de vida al planeta roig.

Aquest any, durant unes poques setmanes, Mart i la Terra estaran alineats. La distància entre tots dos serà la mínima - 54 milions de km-, cosa que no tornarà a passar fins 2022. Per això en 2020, esperen el llançament de quatre missions robòtiques a aquest planeta, tres d'elles encapçalades per les principals potències espacials, EUA, Europa i Xina, que pretenen posar amb èxit els seus propis vehicles d'exploració amb la intenció de ser els primers a trobar indicis de vida.

Mart és un enorme cementeri de naus accidentades. Una de cada dues missions espacials que intenten arribar, fracassa. Posar-se a Mart requereix una maniobra per frenar dels 21.000 km/h a què arriba la nau fins a zero en tot just set minuts, gairebé sense ajuda de l'atmosfera marciana, molt més fina que la terrestre, i el temps que aquest dia farà en aquest inhòspit planeta on no és estrany arribar a -100ºC

En la ment dels tres països hi ha la idea de portar a la Terra un trosset de Mart. El rover nord-americà porta un instrument que podrà encapsular les mostres més interessants i guardar-les, perquè una futura missió puga detallar, recollir-les i portar-les de tornada a la Terra.


NOTICIA ORIGINAL

NOTICIA RELACIONADA 1

NOTICIA RELACIONADA 2 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada