dijous, 30 de gener del 2020

Nova York estudia construir una gegantesca barrera marina per frenar les inundacions


Resultado de imagen de nova york
Les autoritats dels Estats Units estan estudiant la possibilitat de construir una gegantesca barrera marina enfront de Nova York amb la finalitat de protegir la ciutat i els voltants de potencials inundacions devastadores.

La seva construcció costaria uns 119.000 milions de dòlars i portaria 25 anys, segons les estimacions del Cos d'Enginyers.

La barrera tindria uns 10 quilòmetres de llarg i estaria composta per un sistema de comportes que, al tancar-se, serien capaços de frenar l'avanç de les aigües cap a la ciutat.

El pla proposa instal·lar la infraestructura a la part més exterior de la badia de Nova York, de manera que aquesta seria invisible des de Manhattan i protegiria a milions de persones, a més de coneguts monuments com l'Estàtua de la Llibertat

El pla, està generant un intens debat entre els activistes locals que ho veuen com la millor opció per a defensar la ciutat sense tenir la pedra amb l’accés directe al mar i experts consideren que la pedra podria causa més problemes dels que resoldria.

En moments de fortes pluges, el sistema de clavegueram novaiorquès es veu sobrepassat en ocasions i acaba portant aquestes aigües residuals a la badia i els rius on s'assenta la ciutat, un problema que podria exacerbar amb aquesta barrera.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada