divendres, 17 de gener del 2020

Noves proves apunten que l'estrella més propera hi ha un segon planeta

Hi ha molts exoplanetes però estan molt lluny així que l'anunci en 2016 que l'estrella més propera a la Terra, Propera Centauri, albergava un planeta va ser acollit amb gran entusiasme. Propera b, com va ser batejat aquest món, seguia estant massa lluny com per enviar una nau espacial a explorar-però quatre anys llum és una distància que potser en el futur puguin recórrer vehicles espacials fabricats amb tecnologies que encara no existeixen, com les que estudien en el projecte Breakthrough Starshot per enviar minúscules naus a aquest sistema solar. Estudis posteriors han refredat les esperances que l'exoplaneta més proper a la Terra pugui albergar algun tipus de vida, però sembla que hi ha altres possibilitats. Si es confirma la seva existència, alguna cosa que esperen fer amb futures observacions realitzades per Gaia, la sonda de l'Agència Espacial Europea que escaneja la nostra galàxia per fer un cens d'estrelles.

Obtindran informació sobre com es formen els planetes de baixa massa al voltant d'estrelles de baixa massa com Propera Centauri.

Dades recollides durant 17 anys
 Per realitzar aquest estudi, els científics van usar dades recollides durant 17 anys amb els telescopis que l'Observatori Europeu Austral té a Xile. «La tècnica que estem fent servir és la de les velocitats radials que consisteix a mesurar el moviment que produeix el planeta en el seu estel quan l'orbita. Planetes petits i allunyats són molt difícils de detectar per aquesta tècnica. A més, com més mons es detectin en un sistema, més difícil serà detectar objectes addicionals per la dificultat en interpretar les múltiples senyals que veurem en els nostres dades.

Per tant, sí que podria haver ara planetes més petits a distàncies intermèdies entre la de Propera b i Propera c ».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada