dijous, 12 de desembre del 2019

UNA NAU ENTRA PER PRIMERA VEGADA AL SOL


Una nau espacial va entrar a l’atmosfera del Sol i a sobreviscut. Les dades recaptades per sonda solar Parker de la NASA desvelen una estrella molt més violenta del que es pensava. La principal missió de la sonda Parker és entendre per què les capes superficials de l’atmosfera solar superen el milió de graus, i molt més dins només hi ha 5.000 graus.

La sonda ha explorat la zona a uns 24 milions de km de la superfície. Van observar que el vent solar avança formant enormes onades, que en qüestió de minuts arriba fins els 150 km/s. Els electrons i els protons cargats es dirigeixen cap a la Terra cada vegada més ràpid fent eses (S).


En una mica més d'un mes la sonda Parker farà servir la gravetat de Venus per capbussar més profundament en l'atmosfera del Sol. Anirà tancant la seva òrbita fins a arribar a uns 6,9 milions de quilòmetres, en cinc anys. També s'hauran sumat les de Solar Orbiter, una missió amb molts més instruments que es llança al febrer de 2020 i que observarà el Sol a una distància d'uns 42 milions de quilòmetres.



NOTICIA ORIGINAL

NOTICIA RELACIONADA
NOTICIA RELACIONADA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada