dilluns, 16 de desembre del 2019

QUÈ PRODUEIX L’ÈXTASIS A LES PERSONES?



L’éxtasis o MDMA és la substància més popular dins de les conegudes com drogues de síntesi. És una droga molt similar químicament a la metanfetamina , encara que els efectes que produeix no son els mateixos.

Aquesta droga té un efecte vivificador i d'augment de la percepció a través dels sentits, produint una sensació de benestar.

Es pot ingerir per vía oral, generalment en forma de pastilla, o en per via nasal, que normalment és en forma de pastilla desfeta.

El estasis afecta al metabolisme de l’organisme dificultant el seu propi procés d'eliminació, pel que al ingerir noves dosis de’aquesta substància per mantenir els efectes buscats, poden produir-se concentracions molt elevades en sang i empitjorar els seus efectes tòxics.

Al cervell incrementa la activitat de certs neurotransmissors com la serotonina que regula l’estat de’ànim, la son, les emocions i l’apetit, o com la dopamina que és responsable del sistema de gratificació cerebral i dels efectes de plaer de les drogues, o com la norepinefrina que és un potent estimulant del cervell i del cor.

El éxtasis pot produir, de forma quasi immediata, numerosos efectes adversos per a la salud, desde vòmits fins la mort.
 


En les hores o dies següents a la ingestió de la droga es produeix una reducció de certes habilitats mentals, en especial la memòria. A més a més, en consumidors habituals , pot produir hipertensió, ansietat i comportaments violents.

Els usuaris crònics d’extasis pateixen danys en els processos d’atenció, concentració i abstracció, pèrdua de memòria, disminució de l'interès pel sexe, pèrdua de l’apetit i una major frequència de’dalteracions psiquiàtriques com ansietat, depressió, simatología obsesiva, ideació paranoide o trastorns del somni.

NOTICIA ORIGINAL
NOTICIA RELACIONADA 1
NOTICIA RELACIONADA 2
VIDEO RELACIONAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada