dilluns, 9 de desembre del 2019

Els aliments que fan malbé el medi ambient són també els pitjors per a la salut



El 60% dels factors de risc responsables de totes les malalties són el resultat d'una dieta de mala qualitat. Aquest fet va de la mà amb la salut de la planeta. Un estudi publicat a la revista PNAS demostra que els aliments més nocius per a l'ésser humà ho són també per a la Terra.

Han vinculat la manera en què es produeixen amb l'impacte d'aquests mateixos aliments sobre la salut. I tot quadrava. La fruita, la verdura, la creïlla , l'oli d'oliva, els llegums, la fruita seca i els cereals són els aliments més sans i que, a més, tenen un mínim impacte sobre el planeta.
 Si l'ésser humà occidental segueix menjant com ara, es notarà un increment alarmant de les malalties, de la contaminació de les aigües i les emissions de gasos d'efecte hivernacle. A més, un terç del menjar que es produeix mai arriba a mans de l'consumidor i acaba a les escombraries, el peix planteja un dilema. És una opció saludable però té una empremta ambiental més gran, al costat del pollastre i els lactis, que les dietes basades en plantes, segons els resultats de l'estudi.

NOTICIA ORIGINAL
VIDEO RELACIONAT 1
VIDEO RELACIONAT 2
NOTICIA RELACIONADA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada