divendres, 13 de desembre del 2019

NOVES TEORIES SOBRE ELS FORATS NEGRES I LES ESTRELLES DE NEUTRONS

Des de fa molts anys, els científics invetiguen sobre l’origen de la radiació electromagnètica emesa des de les regions celestes que allotgen forats negres i estrelles de neutrons , els objectes més misteriosos de l’univers. Els astrofísics creuen que aquesta radiació d’alta energia (que és la que fa brillar les estrelles de neutrons i els forats negres) és generada per electrons que es mouen quasi tant o inclús més ràpid que a la velocitat de la llum, però el procés que accelera aquestes partícules ha estat sempre un misteri.

Ara, uns investigadors de la Universitat de Columbia han presentat una nova explicació. En un estudi publicat al número de desembre de The Astrophysical Journal, els astrofísics Luca Comisso i Lorenzo Sironi van utilitzar simulacions massives per calcular els mecanismes que acceleraven aquestes partícules. Van concloure que la seva energització és el resultat de la interacció entre el moviment caòtic i la reconnexió de camps magnètics super-forts.

"La turbulència i la reconnexió magnètica -un procés en què les línies de camp magnètic esquincen i es reconnecten ràpidament, conspiren junts per accelerar les partícules, augmentant-les fins a velocitats que s'apropen a la velocitat de la llum", va dir Luca Comisso, científic investigador postdoctoral a Columbia i autor de l'estudi.






Notícia original

Notícia relacionada 1

Notícia relacionada 2

Video Estrelles de neutrons


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada