dimecres, 4 de desembre del 2019

TROBEN UN EXEMPLAR GEGANT DE MEDUSA




Els voluntaris de el Centre d'Estudis i Conservació d'Animals Marins (CECAM)  de Ceuta han localitzat en les aigües pròximes a l'litoral de Ceuta un exemplar de medusa gegant que és molt poc freqüent en aquestes aigües i la presència s'associa amb el canvi climàtic. Segons han informat fonts de l'CECAM, l'exemplar és un Rhizostoma luteum, que és una espècie coneguda perquè pot arribar a pesar 40 quilos i mesurar fins a 60 centímetres.


Des del seu descobriment ha estat esmentada en la literatura científica en poques ocasions pel fet que alguns investigadors fins i tot posaven en dubte la seva existència fins que en l'estiu de 2012 van observar uns 50 exemples a la costa espanyola Mediterrània, demostrant així definitivament la seva existència.


L'exemplar ha estat localitzat aquest cap de setmana en aigües pròximes a la platja del Sarchal de Ceuta i el mateix havia estat trobat en llocs com les costes de Múrcia, Almeria, Granada o Màlaga, però no hi havia registres d'un exemplar d'aquestes característiques a Ceuta. Els especialistes han ressaltat que tot i la mida d'aquesta espècie la seva picada específica causa una lleu irritació.



Notícia original

Notícia relacionada 1

Notícia relacionada 2


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada